Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
29.04.
Katarina Sienska; Katica
Utorak
30.04.
Pio V. papa; Josip Cottolengo
Srijeda
01.05.
Josip radnik; Jeremija
Četvrtak
02.05.
Atanazije; Antonin; Boleslav
Petak
03.05.
Filip i Jakov ap.; Mladen
Subota
04.05.
Florijan;Cvjetko;Cvijeta
NEDJELJA
05.05.
6. Uskrsna. Peregrin, Makstm; Andelko

 

Događanja u tjednu

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 28. travnja 2024.]
UKRATKO: sastanak ŽEV-a, mješoviti zbor, svibanjske pobožnosti, susret katoličke mladeži, Florijanovo u Podbrđu, hodočašće u Međugorje, katolička gimnazija.

Sastanak ŽEV: u utorak, 30. travnja u 19 sati, bit će sastanak Župnog ekonomskog vijeća. Razgovarat ćemo o radovima koji nas čekaju ove godine oko crkve i u crkvi te o proslavi zaštitnika župe i mlade mise.

Mješoviti zbor: probe mješovitog zbora koji pjeva na svetoj misi u 11 sati su četvrtkom u 19 sati. Zbor od Uskrsa vodi naša župljanka Karla Bakin (r. Prebeg). Pozivamo zainteresirane neka se priključe i dođu na probe četvrtkom!

Svibanjske pobožnosti: u Marijinom mjesecu svibnju pozivamo na češću molitvu krunice. Krunicu molimo pola sata prije svete mise.

Susret hrvatske katoličke mladeži: u Gospiću, u subotu 04. svibnja, odvija se susret mladih iz cijele Hrvatske. Zainteresirani mladi neka se jave župniku. Prijevoz je osiguran i besplatan.

Florijanovo u Podbrđu: proslava sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, bit će u subotu 04. svibnja. Sveta misa je u Podbrđu u 18 sati. Program započinje postrojavanjem i mimohodom po Popovači od 17 sati.

Hodočašće u Međugorje: osobe s invaliditetom imaju mogućnost zajedničkog hodočašća u Međugorje, od 17. do 19. svibnja. Trošak putovanja je simboličan. Zainteresirani hodočasnici (ili njihovi skrbnici) neka se jave župniku za više informacija.

Katolička gimnazija: upućujemo roditelje da upišu svoje dijete u katoličku gimnaziju koja započinje s radom ove jeseni u Popovači. Za upis u gimnaziju kontaktirajte župnika iz Velike Ludine koji vrši službu ravnatelja. Više informacija imate u zadnjem župnom listiću.