Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
25.12.
ROĐENJE GOSP. BOŽIĆ
Utorak
26.12.
Stjepan Prvomučenik
Srijeda
27.12.
Ivan, ap. i evanđ.; Janko
Četvrtak
28.12.
Nevina dječica; Mladen
Petak
29.12.
Toma Becket; David; Davor
Subota
30.12.
Sabin; Liberije; Trpimir
NEDJELJA
31.12.
Sv. Obitelj Silvestar papa; Silvije, Zahvala

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 24. prosinca 2023.]
UKRATKO: Caritas, završena ispovijed po kućama, zahvalnica, ispovijed, Sveti Stjepan, blagoslov obitelji, novi kalendari.

Caritas: darovali ste 825 eura u kuvertama za naš Caritas. Od prodaje radova kreativne tijekom ovih posljednjih dana pred Božić prikupili smo još 549 eura. U ovom posljednjem tjednu pred Božić pomogli smo dvije obitelji. Jednoj smo pomogli u vrijednosti 200 eura, a drugoj u nabavci antidekubitalnih madraca u vrijednosti 200 eura.

Završena ispovijed po kućama: božićna ispovijed nemoćnih po kućama je završena početkom tjedna. Od 175 korisnika ispovijedi je pristupilo 156 korisnika. Hvala svima na sudjelovanju. Potaknite nemoćne koji se nisu prijavili niti ispovjedili da se prijave tijekom blagoslova obitelji!

Zahvalnica: hvala svima koji se angažirali u organizaciji proslave ovogodišnjeg Božića! Hvala našim pjevačima: jutarnjem zboru, mješovitom zboru i zboru mladih. Hvala za dječju priredbu uoči dječje polnoćke, Zboru umirovljenika na pjevanju pred srednju polnoćku. Hvala obitelji Malekinušić iz Ulice Bana Jelačića i obitelji Pušić iz Podbrđa na borovima za crkvu. Hvala svima koji su ove godine sudjelovali u božićnom uređenju crkve (postavljanju jaslica, kićenju borova i ukrašavanju oltara). Hvala svima koji ste pripremali vino, čaj i kiflice za Večernjice. Hvala pekari „Vikend” na donaciji hrane za zornicu s prvopričesnicima i krizmanicima.

Ispovijed: ispovijeda se pola sata prije svih polnoćki. Na Božić je ispovijed samo prije jutarnje mise.

Sveti Stjepan: u utorak, 26. prosinca, dvije su svete mise (08:00 i 09:30 sati). Nakon dječje svete mise, koja je u 9:30 sati, bit će blagoslov djece.

Započinje blagoslov obitelji: od 26. prosinca započinje blagoslov obitelji. Pratnja župniku su naši ministranti. Raspored blagoslova imate u župnom listiću. Ako ga niste dobili, uzmite listić na polici za tisak u crkvi. Tijekom blagoslova obitelji nema svetih misa u tjednu, osim na datume blagdana (Sveti Stjepan, Sveta Marija Bogorodica, Bogojavljenje) i nedjelja.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.