Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
18.12.
Rufo; Gracijan; Bosiljko
Utorak
19.12.
Urban; Tea, Vladimir
Srijeda
20.12.
Amon; Eugen i Makarije
Četvrtak
21.12.
Petar Kanizije; Snježana
Petak
22.12.
Honorat; časlav; Zenon
Subota
23.12.
Ivan Kentijski; Viktorija; Vilka
NEDJELJA
24.12.
4. Ned. Došašća Badnjak; Adam i Eva (post)

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 17. prosinca 2023.]
UKRATKO: nedjelja Caritasa i kuverte, podijeljeni paketi Caritasa i pokloni za nemoćne, božićno uređenje crkve, ispovijed u bolnici, Badnjak, ispovijed, novi kalendari, zornica s kandidatima za sakramente.

Nedjelja Caritasa i kuverte: na polici za tisak uzmite kuverte za Caritas. Od iduće nedjelje ih možete ostaviti u košari koja će stajati kod pokrajnjeg oltara Majke Božje Garićke. Ova nedjelja, 17. prosinca, jest Nedjelja Caritasa i sav prilog milostinje namijenjen je za Caritas. Ispred crkve ostanite družiti se uz topli čaj koji su pripremili volonteri Caritasa.

Podijeljeni paketi Caritasa, pokloni nemoćnima: ovih dana podijeljeni su paketi Caritasa našim korisnicima i božićni pokloni svim korisnicima ispovijedi u kući. Paketi za korisnike Caritasa i božićni pokloni za nemoćne financirani su sredstvima našeg Caritasa. Hvala svima na prilozima za Caritas.

Božićno uređenje crkve: u utorak, 19. prosinca, od 17 sati, imat ćemo zajedničko božićno uređenje crkve. Postavit ćemo jaslice, okititi borove i ukrasiti crkvu za Božić. Dođite!

Ispovijed u bolnici: u srijedu, 20. prosinca, bit će ispovijed u bolnici. Župnik će dopodne ispovijedati bolesnike na III., VII. I IX. odjelu.

Badnjak: u nedjelju, 24. prosinca, dopodne je IV. Nedjelja došašća, sveta misa je samo u 11 sati. Polnoćke su tri (18:30, 20:30 i 24:00). Prije dječje polnoćke (18:30) bit će kratki dječji igrokaz. Prije srednje polnoćke (20:30) bit će božićni koncert koji započinje u 19:45 sati. Pjevat će Zbor umirovljenika Popovača.

Ispovijed: ovaj tjedan ispovijed je prije svih zornica. U nedjelju, ispovijed je od 10:15 sati pred svetu misu u 11 sati. Ispovijeda se i pola sata prije svih polnoćki. Na Božić je ispovijed samo prije jutarnje mise.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.

Zornica s kandidatima za sakramente: u srijedu, 20. prosinca, na zornici koja je u 5:45 sati, neka sudjeluju kandidati za prvu pričest i krizmu. Ako će doći, neka se jave vjeroučiteljima jer će nakon zornice ostati u pastoralnom na doručku koji će za njih biti organiziran.