Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
04.12.
Ivan Damaščanski; Barbara
Utorak
05.12.
Saba; Krispina; Dalmatin
Srijeda
06.12.
Nikola biskup; Nikša
Četvrtak
07.12.
Ambrozile; Agaton
Petak
08.12.
BEZGREŠNO ZAČEĆE BDM; Marija
Subota
09.12.
Abel; Valerija; Zdravka
NEDJELJA
10.12.
2. Ned. Došašća Gospa Loretska; Julija

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 03. prosinca 2023.]
UKRATKO: došašće, sadnja novih stabala, novi adventski vijenac, novi uređaji u pastoralnom, Bezgrešno začeće BDM, prijedlozi za zidne slike, duhovna obnova u Kutini, kateheze, kalendari.

Došašće: od ove nedjelje, 03. prosinca, započinje liturgijsko vrijeme došašća.  Zornice su radnim danom u 5:45 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati. Večernjice su subotom u 18:30 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica. Nakon Večernjica je druženje uz kuhano vino i čaj. Molimo župljane da se prijave za kuhanje vina i čaja.

Sadnja novih stabala: u subotu, 02. prosinca, srušen je hrast koji se prošle godine osušio. Posađena su dva nova stabla srebrnolisne lipe. Na ulazu u dvorište, kod pastoralnog centra, bit će posađene četiri tise.

Novi adventski vijenac: ispred oltara stavljen je novi adventski vijenac. Rad je umjetnika i majstora Ivice Trupeljaka. Vijenac se sastoji od četiri kućice na kojima se nalaze svijeće. Simbolizira silazak Svjetla (Boga) u ljudske domove.

Novi uređaji u pastoralnom centru: kupili smo novi hladnjak i aparat za kavu koje smo stavili u kuhinju u pastoralni centar. Postojeći hladnjaci su slabije radili pa smo nabavili novi.

Proslava Bezgrešnog začeća: u petak, 08. prosinca, povodom blagdana Bezgrešnog začeća BDM, nema mise zornice. Prije večernje mise, koja je u 18:30 sati, imamo euharistijsko klanjanje koje je pripremila molitvena zajednica i započinje u 18 sati.

Prijedlozi za zidne slike: prikupljamo prijedloge za slike koje bi krasile unutrašnjost crkve kako bismo o svemu konzultirali biskupa. Što bi se moglo naslikati: svetački likovi ili događaji iz života popovačke župe ili zgode iz života sv. Alojzija Gonzage ili nešto drugo? Na zidovima su veliki papiri koji označavaju gdje bi se nalazile slike s drvenim okvirom. Sastanak o prijedlozima bit će 08. prosinca u 19 sati. Na sastanak su pozvani svi koji su zainteresirani i imaju prijedloge.

Duhovna obnova u Kutini: od 07. prosinca u Kutini je duhovna obnova. Više informacija imate na oglasnoj ploči.

Kateheze: od subote 02. prosinca započinju Večernjice u 18:30 sati na kojima neka sudjeluju kandidati za prvu pričest i krizmu. Neka dolaze nedjeljom na svetu misu u 09:30 sati i poslije mise se upišu na listu koja je u pastoralnom centru.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.