Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
27.11.
Virgilije; Oda; Gustav
Utorak
28.11.
Jakov Markijski; Držislav
Srijeda
29.11.
Satumin; Iluminata, Viasta; Svjetlana
Četvrtak
30.11.
Sv. Andrija apostol
Petak
01.12.
Eligije; Natalija; Božena
Subota
02.12.
Bibijana; Živka; Blanka
NEDJELJA
03.12.
1. Ned. Došašća Franjo Ksaverski; Klaudije

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 26. studenoga 2023.]
UKRATKO: susret ekonomskog vijeća, radovi kreativne, kalendari, prijedlozi za zidne slike, došašće, susret osoba s poteškoćama, kateheze, zaručnički tečaj.

Susret ekonomskog vijeća: u utorak 21. studenoga održan je susret ekonomskog vijeća vezano za radove oko kapele Presvetog Srca Isusovog u Velikom Brdu. Započeli su zemljani radovi uređenja podloge oko kapele.

Prodaja radova kreativne: danas nakon nedjeljnih misa možete nabaviti nove radove kreativne radionice.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.

Prijedlozi za zidne slike: prikupljamo prijedloge za slike koje bi krasile unutrašnjost crkve kako bismo o svemu konzultirali biskupa. Što bi se moglo naslikati: svetački likovi ili događaji iz života popovačke župe ili zgode iz života sv. Alojzija Gonzage ili nešto drugo? Na zidovima su veliki papiri koji označavaju gdje bi se nalazile slike s drvenim okvirom. Sastanak o prijedlozima bit će 08. prosinca u 19 sati.

Došašće: od iduće nedjelje, 03. prosinca, započinje liturgijsko vrijeme došašća.  Zornice su radnim danom u 5:45 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati. Večernjice su subotom u 18:30 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica. Nakon Večernjica je druženje uz kuhano vino i čaj. Molimo župljane da se prijave za kuhanje vina i čaja.

Susret osoba s teškoćama u razvoju: u Kloštar Ivaniću, u nedjelju 03. prosinca od 15 sati odvija se susret osoba s teškoćama u razvoju. Ponuđen je bogat program koji organizira njihova župa. Za više informacija javite se župniku i pribilježite za dolazak.

Kateheze: od ove subote započinju Večernjice u 18:30 sati na kojima neka sudjeluju kandidati za prvu pričest i krizmu. Neka dolaze nedjeljom na svetu misu u 09:30 sati i poslije mise se upišu na listu koja je u pastoralnom centru.

Zaručnički tečaj: u našoj župi u 2024. godini zaručnički tečaj odvija se 01.-03. ožujka i 14.-16. lipnja. Susreti su navečer u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.