Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
20.11.
Feliks Valois; Srećko; Edmund
Utorak
21.11.
Prikaz. BDM; Gospa od Zdrav.
Srijeda
22.11.
Cecilija; Dobrila; Slavujka
Četvrtak
23.11.
Klement; Milivaj, Blagoje
Petak
24.11.
Krizogon; Krševan
Subota
25.11.
Katarina Aleksandrijska
NEDJELJA
26.11.
Krist Kralj Konrad; Leonard; Dubravko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. studenoga 2023.]
UKRATKO: novi kalendari, prijedlozi za zidne slike, euharistijsko klanjanje, susret osoba s teškoćama u razvoju, grijanje, kateheze, termini podjele sakramenata.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.

Prijedlozi za zidne slike: prikupljamo prijedloge za slike koje bi krasile unutrašnjost crkve kako bismo o svemu konzultirali biskupa. Što bi se moglo naslikati: svetački likovi ili događaji iz života popovačke župe ili zgode iz života sv. Alojzija Gonzage ili nešto drugo? Na zidovima su veliki papiri koji označavaju gdje bi se nalazile slike s drvenim okvirom. Sastanak o prijedlozima bi mogao biti početkom prosinca.

Euharistijsko klanjanje: u četvrtak, 23. studenoga u 18 sati je euharistijsko klanjanje koje je pripremila molitvena zajednica. Nakon klanjanja je sveta misa, a poslije mise je sastanak molitvene zajednice. Dođite.

Susret osoba s teškoćama u razvoju: u Kloštar Ivaniću, u nedjelju 03. prosinca od 15 sati odvija se susret osoba s teškoćama u razvoju. Ponuđen je bogat program koji organizira njihova župa. Za više informacija javite se župniku i pribilježite za dolazak.

Grijanje: u crkvi i pastoralnom centru je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka. Zatvarajte vrata i u pastoralnom centru jer je uključeno grijanje.

Kateheze: nema kateheza petkom za prvopričesnike i krizmanike. Neka dolaze nedjeljom na svetu misu u 09:30 sati i poslije mise se upišu na listu koja je u pastoralnom centru. Susreti će biti u došašću kada će zajednički sudjelovati na Večernjicama (subotom u 18:30) i jednoj od zornica. Kandidati koji nisu mogli sudjelovati na susretima petkom jer su bili spriječeni trebaju to nadoknaditi tako da sudjeluju na svetoj misi u tjednu i poslije se jave župniku.

Termini podjele sakramenata: prva pričest će biti 14. travnja u 09:30 sati. Krizma će biti 13. travnja u 11 sati i podijelit će je biskup Vlado Košić.