Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.11.
Stanislav Kostka; Stanko
Utorak
14.11.
Nikola Tavelić; Ivan Trogirski
Srijeda
15.11.
Albert Veliki: Berto; Leopold
Četvrtak
16.11.
Margareta; Gertruda
Petak
17.11.
Elizabeta Ugarska; lgor
Subota
18.11.
Posv. bazilika sv. Petra i Pavla
NEDJELJA
19.11.
33. KROZ GOD. Krispin; Elizabeta; Salomeja

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. studenoga 2023.]
UKRATKO: župni ured i svete mise, novi kalendari, donacija župi Dvor, prijedlozi za zidne slike, klanjanje i predavanje, susret s ravnateljem katoličke gimnazije, posjet štićenika iz Oborova, grijanje, kateheze, termini podjele sakramenata.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan ne ureduje župni ured ni za pozive ni za poruke ni za e-mailove. Svete mise su u utorak i četvrtak.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu su kalendari za iduću godinu. Cijena je 1,50 €.

Donacija župi Dvor: maloj župi na Banovini donirali smo crkvene stvari koje nam nisu potrebne. Dali smo dva kipa (Stepinac i Gospa), oltarnike, drveni ambon, stari Gospin oltar, stari crkveni luster, nekoliko slika iz pastoralnog centra.

Prijedlozi za zidne slike: prikupljamo prijedloge za slike koje bi krasile unutrašnjost crkve kako bismo o svemu konzultirali biskupa. Što bi se moglo naslikati: svetački likovi ili događaji iz života popovačke župe ili zgode iz života sv. Alojzija Gonzage ili nešto drugo? Na zidovima su veliki papiri koji označavaju gdje bi se nalazile slike s drvenim okvirom. Sastanak o prijedlozima bi mogao biti početkom prosinca.

Euharistijsko klanjanje i predavanje: u četvrtak večernju svetu misu predslavi vlč. Krešimir Bulić, povjerenik za pokrete. Nakon svete mise je klanjanje koje predvodi Bratovština. Poslije klanjanja je predavanje u pastoralnom centru koje će održati vlč. Krešimir Bulić. Dođite!

Susret s ravnateljem buduće katoličke gimnazije: iduće nedjelje, 19. studenoga, svetu misu u 09:30 sati će predslaviti vlč. Josip Bulat, ravnatelj buduće katoličke gimnazije u Popovači. Osobito pozivamo krizmanike i njihove roditelje da se nakon svete mise zadrže u pastoralnom centru. Ravnatelj će dati više informacija o školi i ako ste zainteresirani za pohađanje gimnazije, pribilježite se.

Posjet štićenika iz Oborova: u nedjelju, 19. studenoga, na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će štićenici Caritasove kuće za osobe s poteškoćama u razvoju. Predstavit će nam se na kraju svete mise.

Grijanje: u crkvi i pastoralnom centru je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka. Zatvarajte vrata i u pastoralnom centru jer je uključeno grijanje.

Kateheze: nema kateheza petkom za prvopričesnike i krizmanike. Neka dolaze nedjeljom na svetu misu u 09:30 sati i poslije mise se upišu na listu koja je u pastoralnom centru. Susreti će biti u došašću kada će zajednički sudjelovati na Večernjicama (subotom u 18:30) i jednoj od zornica. Kandidati koji nisu mogli sudjelovati na susretima petkom jer su bili spriječeni trebaju to nadoknaditi tako da sudjeluju na svetoj misi u tjednu i poslije se jave župniku.

Termini podjele sakramenata: prva pričest će biti 14. travnja u 09:30 sati. Krizma će biti 13. travnja u 11 sati i podijelit će je biskup Vlado Košić.