Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
06.11.
Leonard; Vedran; Sever
Utorak
07.11.
Engelbert; Anđelko
Srijeda
08.11.
Gracija Kotorski; Milostislav
Četvrtak
09.11.
Posveta lat. bazilike; Ivan L.
Petak
10.11.
Leon Veliki, Lavoslav, Lav
Subota
11.11.
Martin Tourski; Davorin
NEDJELJA
12.11.
32. KROZ GOD. Jozafat; Milenko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 05. studenoga 2023.]
UKRATKO: grijanje, kateheze, termini podjele sakramenata, izrada okvira, godišnjica smrti vlč. Kuhtića, Martinje, posjet štićenika iz Oborova.

Grijanje: od ovog tjedna u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka. Zatvarajte vrata i u pastoralnom centru jer je uključeno grijanje.

Kateheze: od ovog tjedna nema kateheza petkom za prvopričesnike i krizmanike. Neka dolaze nedjeljom na svetu misu u 09:30 sati i poslije mise se upišu na listu koja je u pastoralnom centru. Susreti će biti u došašću kada će zajednički sudjelovati na Večernjicama (subotom u 18:30) i jednoj od zornica. Kandidati koji nisu mogli sudjelovati na susretima petkom jer su bili spriječeni trebaju to nadoknaditi tako da sudjeluju na svetoj misi u tjednu i poslije se jave župniku.

Termini podjele sakramenata: prva pričest će biti 14. travnja u 09:30 sati. Krizma će biti 13. travnja u 11 sati i podijelit će je biskup Vlado Košić.

Izrada okvira slike bl. Alojzija Stepinca: slika bl. Alojzija Stepinca, rad Zorke Sever, dobit će novi okvir pa je za sada nema u crkvi.

Godišnjica smrti Jurja Kuhtića: u utorak, 07. studenoga, na svetoj misi molit ćemo za pokojnog župnika Jurja Kuhtića koji je preminuo 07. studenoga 1995. Sjetimo se pokojnog župnika koji je 34 godine djelovao na našoj župi, sve do svoje smrti!

Martinje: iduće nedjelje 12. studenoga, povodom Martinja, na kraju svetih misa, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svetih misa i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.

Posjet štićenika iz Oborova: u nedjelju, 19. studenoga, na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će štićenici Caritasove kuće za osobe s poteškoćama u razvoju. Predstavit će nam se na kraju svete mise.