Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
30.10.
Marcijan; Marsela; German
Utorak
31.10.
Alfons Rodriguez; Volfgang
Srijeda
01.11.
SVI SVETI; Svetislav, Sveto
Četvrtak
02.11.
Dušni dan; Duško; Duška
Petak
03.11.
Martin Porres; Hubert
Subota
04.11.
Sv. Karlo Boromejski; Dragutin
NEDJELJA
05.11.
31. KROZ GOD. Srijemski mučenici; Mirko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 29. listopada 2023.]
UKRATKO: đakon Frano Bijelić, druženje sa đakonom, lampaši, Misijska nedjelja, Oborovo, Svi sveti i Dušni dan, susret župnih zajednica, prodaja slika.

Đakon Frano Bijelić: čestitamo vlč. Frani Bijeliću na primanju reda đakonata! Riječi zahvale upućujemo njegovim roditeljima Ivi i Ani što su ga podržali u njegovoj odluci te zauzeto mole da ostane ustrajan u svojem zvanju.

Druženje sa đakonom: nakon svete mise (koja je u 11 sati) ostanite na druženju i domjenku ispred crkve. Čestitajmo đakonu vlč. Frani i podržimo ga u njegovoj odluci. U organizaciji župe pripremljen je domjenak (ćevapi, kobasice, craft pivo) pod šatorom za sve župljane. Hvala svima koji ste sudjelovali u organizaciji, UO Gušti na pripremi hrane, Gradu na postavljanju šatora, obitelji Bijelić na kiflicama i kolačima, obitelji Podborkić na donaciji piva vlastite proizvodnje.

Lampaši: ispred crkve možete nabaviti lampaše za groblje po promotivnoj cijeni (1,00 euro).

Misijska nedjelja: prošle nedjelje, 22. listopada, milostinja je bila namijenjena za misije. Prikupili smo 345 eura koje smo proslijedili u Biskupiju. Hvala svima na prilogu!

Prikupljanje za Oborovo: završili smo prikupljanje novčanih priloga za Caritasov dom u Oborovu. Prikupili smo 448 eura i desetak plahti i jastučnica. Za navedeni iznos kupili smo plahte, jastučnice i anatomske jastuke te ih proslijedili u Oborovo. Hvala svima koji ste sudjelovali u ovoj akciji.

Svi sveti i Dušni dan: svetkovinu Svih svetih, 01. studenoga, proslavit ćemo na dvije svete mise (8:00 i 11:00). Nakon svetih misa je zajednička molitva kod glavnog križa na groblju. Pojedinačnog blagoslova grobova neće biti. Dušni dan, 02. studenoga, proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati.

Susret župnih zajednica s biskupom: u subotu, 04. studenoga, od 16 do 20 sati u Župi Budaševo se održava susret pokreta i molitvenih zajednica. Susret je na temu Sinode Sisačke biskupije. Molimo pokrete neka se jave župniku s popisom članova koji žele poći na susret.

Prodaja slika: u pastoralnom centru možete pogledati izložbu slika koje su naslikane na ljetnoj koloniji što ju je organizirala naša župa. Slike koje su označene brojevima možete kupiti. Cijena slike je 35 eura. Ukoliko se odlučite kupiti sliku, uzmite broj ispod slike kako biste potvrdili rezervaciju slike i javite se župniku.