Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
23.10.
Ivan Kapistran; Ivanko
Utorak
24.10.
Antun M. Claret; Jaroslav
Srijeda
25.10.
Krizant i Darija; Katarina K.
Četvrtak
26.10.
Demetrije; Dmitar; Zvanimir
Petak
27.10.
Sabina, Kontardo; Gordana
Subota
28.10.
Šimun i Juda Tadej, apostoli
NEDJELJA
29.10.
30. KROZ GOD. Mihovil Rua; Narcis; Darko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 22. listopada 2023.]
UKRATKO: lampaši, Oborovo, misijska nedjelja, biskupijska stipendija, euharistijsko klanjanje, đakon Frano Bijelić, Svi sveti i Dušni dan, prodaja slika.

Lampaši: ispred crkve možete nabaviti lampaše za groblje po promotivnoj cijeni (1,00 euro).

Prikupljanje za Oborovo: prikupljamo novčane priloge za Caritasov dom u Oborovu. Nabavljamo posteljinu (plahte, jastučnice, anatomske jastuke). Svoje priloge možete ostaviti u škrabici na ulazu u crkvu. Ukoliko imate novu nekorištenu posteljinu, možete je ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikupljamo još ove nedjelje.

Misijska nedjelja: ove nedjelje, 22. listopada, obilježavamo misijsku nedjelju. Milostinja je namijenjena za misionare u dalekim zemljama.

Studentska biskupijska stipendija: Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pročitajte na stranici Sisačke biskupije. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

Euharistijsko klanjanje: u četvrtak, 26. listopada, prije večernje svete mise, oko 18:00 sati je euharistijsko klanjanje koje je pripremila molitvena zajednica. U molitvi ćemo se spomenuti našeg župljanina Frana Bijelića koji će biti zaređen za đakona. Dođite. 

Đakon Frano Bijelić: u ovu subotu, 28. listopada, naš župljanin Frano Bijelić imat će đakonsko ređenje u Sisku. Pozivamo župljane da se odazovu ovoj svečanosti. Organiziramo besplatni prijevoz autobusom, polazak je u 8:45 sati, povratak oko 13 sati. Mjesta još ima, upišite se. Možete se upisati nakon svetih misa.
U nedjelju, 29. listopada, na svetoj misi u 11 sati, Frano će navijestiti Evanđelje te po prvi puta propovijedati. Nakon te svete mise imat ćemo ispred crkve domjenak (ćevapi, kobasice, craft pivo) za sve župljane.

Svi sveti i Dušni dan: svetkovinu Svih svetih, 01. studenoga, proslavit ćemo na dvije svete mise (8:00 i 11:00). Nakon svetih misa je zajednička molitva kod glavnog križa na groblju. Pojedinačnog blagoslova grobova neće biti. Dušni dan, 02. studenoga, proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati.

Prodaja slika: u pastoralnom centru možete pogledati izložbu slika koje su naslikane na ljetnoj koloniji što ju je organizirala naša župa. Slike koje su označene brojevima možete kupiti. Cijena slike je 35 eura. Ukoliko se odlučite kupiti sliku, uzmite broj ispod slike kako biste potvrdili rezervaciju slike i javite se župniku.