Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
09.10.
Dionizije Aerop.;lvan Leonard
Utorak
10.10.
Franjo Borgia; Daniel i dr.
Srijeda
11.10.
Ivan XXIII. papa; Prob
Četvrtak
12.10.
Serafin, Maksimilijan
Petak
13.10.
Eduard, Edo; Hugolin
Subota
14.10.
Kalist papa; Ljeposlav; Divna
NEDJELJA
15.10.
28. KROZ GOD. Terezija Avilska; Rezika; Valter

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 08. listopada 2023.]
UKRATKO: srce za Afriku, mandarine, Oborovo, klanjanje, Dani kruha, radovi kreativne, župni ured i svete mise, đakon Frano Bijelić, prodaja slika.

Srce za Afriku: i tijekom prošlog tjedna pristizali su novčani prilozi za misionare. Ukupno je prikupljeno 1.940 eura koje su proslijeđene misionarima u Afriku za misijski centar Otac Vjeko u Ruandi. Hvala svima koji ste izdvojili svoj prilog!

Mandarine za pacijente: u tjednu je iz biskupijskog Caritasa župi dostavljena donacija mandarina koje su podijeljene pacijentima u bolnici.

Prikupljanje za Oborovo: prikupljamo novčane priloge za Caritasov dom u Oborovu. Nabavljamo posteljinu (plahte, jastučnice, anatomske jastuke). Svoje priloge možete ostaviti u škrabici na ulazu u crkvu. Ukoliko imate novu nekorištenu posteljinu, možete je ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikupljamo do 22. listopada.

Euharistijsko klanjanje: u četvrtak, 12. listopada, prije večernje svete mise, oko 18:00 sati je euharistijsko klanjanje koje je pripremila Bratovština. Toga dana prisjećamo se postavljanja kamena temeljca za župnu crkvu. Dođite.

Dani kruha: iduće subote, 14. listopada od 10 sati, na tržnici su Dani kruha. Mi ćemo Bogu zahvaliti iduće nedjelje, 15. listopada, na svetim misama.

Prodaja radova kreativne: idućeg vikenda, 14.-15. listopada, na tržnici u subotu i ispred crkve u nedjelju, možete nabaviti nove radove kreativne radionice.

Župni ured i svete mise: u tjednu od 16. do 19. listopada ne ureduje župni ured. Svete mise su u utorak i petak, ured radi u petak.

Đakon Frano Bijelić: u subotu, 28. listopada, naš župljanin Frano Bijelić imat će đakonsko ređenje u Sisku. Pozivamo župljane da se odazovu ovoj svečanosti. Organiziramo besplatni prijevoz autobusom, polazak je u 8:45 sati, povratak oko 13 sati. Možete se upisati nakon svetih misa. U nedjelju, 29. listopada, na svetoj misi u 11 sati, Frano će navijestiti Evanđelje te po prvi puta propovijedati. Nakon te svete mise imat ćemo ispred crkve domjenak (ćevapi, kobasice, craft pivo) za sve župljane.

Prodaja slika: u pastoralnom centru možete pogledati izložbu slika koje su naslikane na ljetnoj koloniji što ju je organizirala naša župa. Slike koje su označene brojevima možete kupiti. Cijena slike je 35 eura. Ukoliko se odlučite kupiti sliku, uzmite broj ispod slike kako biste potvrdili rezervaciju slike i javite se župniku.