Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
25.09.
Aurelija; Zlata; Rikarda
Utorak
26.09.
Sv. Kuzma i Damjan; Damir
Srijeda
27.09.
Vinko Paulski; Vicencija
Četvrtak
28.09.
Vienceslav; Veteslav
Petak
29.09.
Sv. Mihael, Gabriel i Rafael arkandeli
Subota
30.09.
Sv. Jeronim; Honorij; Jerko
NEDJELJA
01.10.
26. KROZ GOD. Terezija od Djeteta Isusa; Remigije

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 24. rujna 2023.]
UKRATKO: susret ŽEV, dekanatska vizitacija, održavanje crkvenog dvorišta, molitva časoslova, Iskra milosrđa, susret obitelji 5+, prodaja slika, „Srce za Afriku”, žiro račun Bratovštine.

Susret ŽEV: u srijedu 20. rujna, bio je susret Župnog ekonomskog vijeća. Raspravljalo se o župnim slavljima koja nas očekuju u ovoj i idućoj godini, održavanju župnih domjenaka te o financijama župe.

Dekanatska vizitacija: u srijedu 20. rujna, dekan Kutinskog dekanata, vlč. Ivan Benković, bio je u godišnjoj vizitaciji te provjerio župne knjige te ustvrdio da se župna administracija izvršava savjesno.

Održavanje crkvenog dvorišta: od listopada će održavanje crkvenog dvorišta (košnja trave, uređenje i čišćenje, briga o biljkama), koju je do sada u najvećoj mjeri obavljao župnik, preuzeti župljanin Kristijan Požgaj iz ulice Ribnjača.

Molitva časoslova: utorkom na večernjoj svetoj misi molimo molitvu Večernje iz časoslova. Časoslovi se nalaze na ulazu u crkvu, možete ih za vrijeme mise koristiti te poslije vratiti na mjesto. Možete ih i nabaviti u župnom uredu po promotivnoj cijeni (20 eura). 

Iskra milosrđa: ovogodišnja molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova održat će se u ovaj četvrtak, 28. rujna, u 15 sati. Okupit ćemo se kod kapele Presvetog Srca Isusova (Veliko brdo 29A) gdje ćemo nakon dugo vremena zajednički moliti te na kraju molitve blagosloviti početak radova na uređenju kapele.

Susret obitelji s petero i više djece: godišnji biskupijski susret obitelji s brojnom djecom (petero i više djece) bit će u subotu, 07. listopada, od 10 sati u pastoralnom centru (pored katedrale). Molimo obitelji da se odazovu na susret!

Prodaja slika: u pastoralnom centru možete pogledati izložbu slika koje su naslikane na ljetnoj koloniji što ju je organizirala naša župa. Slike koje su označene brojevima možete kupiti. Cijena slike je 35 eura. Ukoliko se odlučite kupiti sliku, uzmite broj ispod slike kako biste potvrdili rezervaciju slike i javite se župniku.

Srce za Afriku: u škrabicu na ulazu u crkvu možete ostaviti svoj prilog za misionare. Bratovština prikuplja sredstva za pomoć misijskom centru „Otac Vjeko” u Ruandi. Više informacija možete dobiti od članova Bratovštine ispred crkve.

Žiro račun Bratovštine: od ovog mjeseca Bratovština ima svoj žiro račun za transparentno vođenje prihoda i rashoda. IBAN: HR8023400091511241814