Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
16.01.
Marcel; Oton; Mislav
Utorak
17.01.
Antun Opat; Vojmil; Lavoslav
Srijeda
18.01.
Margareta; Izabela; Priska
Četvrtak
19.01.
Mario; Kanut; Ljiljana
Petak
20.01.
Fabijan i Sebastijan
Subota
21.01.
Agneza; Janja; Neža
NEDJELJA
22.01.
3. KROZ GOD. Vinko đakon i muč.; Vinka

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 15. siječnja 2023.]
UKRATKO: zahvale za blagoslov obitelji, blagoslov kleti, čišćenje crkve, sinodske kateheze, blagoslov župnih trsova, blagoslov Biblija, novi taksovnik, grijanje.

Zahvale za blagoslov obitelji: hvala svima koji ste župnika primili za blagoslov obitelji! Hvala vam na vašim darovima. Izvješće stanja obiteljskog dara i ekonomije župe bit će tijekom veljače. U novom župnom listiću bit će izvješće statistike koju prikupljamo tijekom blagoslova obitelji. Obitelji koje nisu blagoslovljene neka se jave da dogovorimo susret.

Završen blagoslov kleti: u subotu, 14. siječnja, bio je blagoslov kleti. Blagoslovljeno je 14 kleti i prikupljeno je 415 eura (3.112 kuna) koje su namijenjene za župni Caritas. Hvala svima na sudjelovanju!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 20. siječnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Sinodske kateheze: povodom Sinode Sisačke biskupije trebamo u župi održati kateheze na kojima biste donijeli svoje prijedloge za Sinodu. Prve kateheze održat će se za župne zajednice prema sljedećem rasporedu. U četvrtak, 19. siječnja, nakon večernje svete mise za Bratovštinu. U subotu, 21. siječnja, za ostale zajednice: u 11 sati za ministrante, u 17 sati za čitače i pjevače, u 18 sati za članove Caritasa i kreativne, u 19 sati za članove župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

Blagoslov trsova povodom Vincekova: iduće nedjelje, 22. siječnja, nakon jutarnje svete mise bit će blagoslov župnih trsova povodom blagdana svetog Vinka. Nakon svete mise ostanite u crkvenom dvorištu na molitvi.

Blagoslov Biblija: iduće nedjelje, 22. siječnja, povodom „Nedjelje Božje riječi”, na kraju svih svetih misa bit će blagoslov Biblija. Molimo da te nedjelje ponesete svoje Biblije u crkvu.

Novi taksovnik: u medijima ste mogli čuti da je izašao novi taksovnik crkvenih usluga. Takse misnih nakana konvertirane su u eure, na 7 € (pjevane 17 €). Takse vjenčanja i sprovoda nisu kako je navedeno u božićnom listiću te umjesto dosadašnjih 40 € povećane su na 50 €. Ostale takse o kojima ste mogli čuti u medijima u našoj se župi ne naplaćuju našim župljanima!

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.