Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
26.12.
Stjepan Prvomučenik
Utorak
27.12.
Ivan, ap. i evanđ.; Janko
Srijeda
28.12.
Nevina dječica; Mladen
Četvrtak
29.12.
Toma Becket; David; Davor
Petak
30.12.
Sv. Obitelj; Sabin; Liberije; Trpimir
Subota
31.12.
Silvestar papa; Silvije, Zahvala
NEDJELJA
01.01.
NOVA GOD.; MARIJA BOGORODICA

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 25. prosinca 2022.]
UKRATKO: zahvalnica, sveti Stjepan, započinje blagoslov obitelji, čišćenje crkve, župni kalendari, grijanje.

Zahvalnica: hvala svima koji se angažirali u organizaciji proslave ovogodišnjeg Božića! Hvala našim pjevačima: jutarnjem zboru, mješovitom zboru i zboru mladih. Hvala vjeroučiteljima i djeci na organizaciji živih jaslica. Hvala obitelji Pokas iz Vinogradske na borovima za crkvu, svima koji su okitili borove, postavili vanjske jaslice, obitelji Vuić koja je uredila jaslice u župnoj crkvi. Hvala svima koji ste pripremali vino i čaj za Večernjice.

Sveti Stjepan: u ponedjeljak, 26. prosinca, dvije su svete mise (08:00 i 09:30 sati). Nakon dječje svete mise u 9:30 sati, bit će blagoslov djece.

Započinje blagoslov obitelji: od 27. prosinca započinje blagoslov obitelji. Pratnja župniku su naši ministranti. Raspored blagoslova imate u župnom listiću. Ako ga niste dobili, uzmite listić na polici za tisak u crkvi. Tijekom blagoslova obitelji nema svetih misa u tjednu, osim na datume koji su naznačeni u listiću.

Grupa za čišćenje crkve: u subotu, 31. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Župni kalendari: povodom blagoslova obitelji, izradili smo jednolisne župne kalendare. Budući da iduće 2023. godine obilježavamo 50. godina od smrti uzorne župljanke Zorke Sever, stavili smo njenu sliku na župne kalendare i naljepnice blagoslova obitelji. Na kalendare su stavljene i uobičajene informacije (termini svetih misa, radno vrijeme i kontakti župnog ureda).

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.