Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
08.11.
Gracija Kotorski; Milostislav
Utorak
09.11.
Posveta lat. bazilike; Ivan L.
Srijeda
10.11.
Leon Veliki, Lavoslav, Lav
Četvrtak
11.11.
Martin Tourski; Davorin
Petak
12.11.
Jozafat; Milenko
Subota
13.11.
Stanislav Kostka; Stanko
NEDJELJA
14.11.
33. KROZ GOD.Nikola Tavelić; Ivan Trogirski

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 07. studenoga 2021.]
UKRATKO: ostaju ublažene mjere, godišnjica smrti vlč. Kuhtića, novi kalendari, župni ured i svete mise za ovaj tjedan, klanjanje, čišćenje crkve za II. grupu, blagoslov mladog vina, započinje glasovanje, grijanje u crkvi, flaširana voda i Biblije za djecu.

Ostaju ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Unatoč povećanju broja zaraženih, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca i tako ostaje do daljnjega. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.

Godišnjica smrti župnika Jurja Kuhtića: danas, 07. studenoga, je 26. obljetnica smrti dugogodišnjeg popovačkog župnika Jurja Kuhtića. Bio je župnik u Popovači od 1959. do 1993. i ostao u Popovači do svoje smrti 1995. godine. Teškom mukom uspio je s vjernicima sagraditi župnu kuću, marljivo je primao sve vjernike, posebno je bio brižljiv prema doseljenicima iz Rame. Pokopan je u Popovači.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke. Svete mise su u četvrtak i petak.

Klanjanje: u četvrtak, 11. studenoga, nakon večernje svete mise bit će klanjanje koje predvodi Bratovština. Dođite!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 12. studenoga, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu II. grupa, ulice: Stepinčeva, Raičevac, Nemčićeva, Lovraka, Banderiera, Badalića

Blagoslov mladog vina: u nedjelju, 14. studenoga, povodom Martinja, na kraju svetih misa u 8 i 11 sati, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svetih misa i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.

Glasovanje za župna vijeća: od 14. do 28. studenoga bit će glasovanje za župna vijeća. Od iduće nedjelje moći ćete nakon svetih misa ispred crkve uzeti glasačke listiće i ispunjene ubaciti u kutiju. Popis kandidata imate u župnom listiću.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.