Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Ivan Kentijski; Viktorija; Vilka
Utorak Badnjak; Adam i Eva (post)
Srijeda BOŽIĆ
Četvrtak Stjepan Prvomučenik
Petak Ivan, ap. i evanđ.; Janko
Subota Nevina dječica; Mladen
NEDJELJA: Sv. Obitelj Toma Becket; David; Davor

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 22. prosinca 2019.]
Ukratko: milostinja za caritas, vizitacija, župni listići (blagoslov obitelji), uređenje crkve, probe živih jaslica, duhovna obnova, ispovijedanje, akcija „Mir i dobro“, kutinski kalendari

1.) Prošle nedjelje prikupili smo 5.125 kuna za caritas. Dio smo proslijedili u biskupijski caritas, a dio ostaje za potrebe našeg župnog caritasa. Hvala svima na prilozima! Danas prikupljamo za Albaniju.

2.) Završila je dekanatska vizitacija. Dekan je zaključio da se sve knjige uredno vode. Hvala vijećnicima koji su došli na pregled župnih knjiga!

3.) Podijeljeni su župni listići. U njima pročitajte i o blagoslovu obitelji. Napominjemo da tijekom blagoslova obitelji neće biti svetih misa u tjednu, neće raditi župni ured (osim porukama na župni mobitel), a sprovodne svete mise neće biti nakon sprovoda nego u drugo dogovoreno vrijeme.

4.) Hvala svima koji su okitili bor, uredili jaslice te nas i na vidljiv način pripremili za ovogodišnji Božić. Zahvaljujemo i na izradi vanjskih jaslica te se pozivaju župljani da se dvadesetak minuta prije polnoćki okupe pred crkvom na scenske prikaze živih jaslica.

5.) Probe za žive jaslice bit će danas (nedjelja) u 18 sati i sutra (ponedjeljak) također u 18 sati. Na probe neka dođu prvopričesnici i krizmanici jer pjevaju pjesme te ostala djeca.

6.) Sutra, u ponedjeljak, 23. prosinca, u 17:30 sati, u župi Kutina održat će se duhovna obnova nove evangelizacije. Više o njoj pročitajte na letku koji možete uzeti na ulazu u crkvu.

7.) Od sutra (ponedjeljak) župnik zbog drugih obaveza neće ispovijedati prije svetih misa.

8.) Policija provodi akciju „Mir i dobro“. Stoga, pozivaju se vjernici na pažljivo rukovanje pirotehničkim sredstvima. Napominjemo da je u crkvenom dvorištu zabranjeno koristiti pirotehnička sredstva te da nastavimo slaviti, kao i prošlih godina, Božić u miru.

9.) Na ulazu u crkvu možete nabaviti kutinske kalendare s više listova.