U Livnu je 9. i 10. svibnja održan dvodnevni susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom “Korake nam upravljaj putovima mira i dobra“.
Na susretu je prisustvovalo oko 15 000 mladih iz BiH, Hrvatske, Srbije, hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj i Austriji, te gosti iz Genove.
Mladi su molili i pobožnost križnoga puta noseči križ visine oko pet metara i težine oko stotinu kilograma kroz petnaest postaja, uzbrdicom do groblja koje se nalazi iza samostana. Svaku postaju nosila je skupina iz druge biskupije, a dojmljivo je da su ga, unatoč visini i težini, po petero mladih od postaje do postaje nosili uspravno i odlučno, unatoč žarkom suncu koje je toga dana dotaklo svaki kutak prostora na kojem se održavao susret. Ondje če križ ostati kao vidljiv znak i sječanje na susret.
Mladi naše župe hodočastili su,zajedno sa mladima iz župe sv. Pavla - Retkovec u Livno.
Iz naše župe išlo je 29-ero mladih koji su bili smješteni po obiteljima u selu Držanlije, župa sv. Franje Asiškog u Bili.
Cijeli boravak u Livnu mladima je bio organiziran.
Dolaskom u Livno, mladi su sudjelovali na križnom putu, a zatim u svečanom euharistijskom slavlju ispred samostana crkve sv. Petra i Pavla. Euharistijsko slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljič koji je poručio mladima: "Dragi mladi prijatelji, moči čete biti učinkoviti i plodni sa svojim mladenačkim energijama ako se budete rado i često okupljali oko Krista, nazočna osobito u euharistiji – u svojoj župnoj zajednici, u svojoj biskupiji!".
Mons. Ivan Prenđa, nadbiskup zadarski, koji je također sudjelovao u euharistijskom slavlju došao je u Livno pozvati mlade na sljedeči SHKM 8. i 9. svibnja 2010. kojem če domačin biti Zadarska nadbiskupija.
Nakon euharistijskog slavlja, mladi su otputovali u župu Bila u obitelji koje su ih trebale primiti.
Nakon dolaska u obitelji, mladi su imali organizirane društvene igre u župi Bila te su se sa ostalim mladima iz drugih župa družili uz pjevanje, ples,  igranje odbojke, nogometa i košarke.
Drugi dan susreta, mladi su sudjelovali na euharistijskom slavlju u župi Bila te nakon druženja i ručka krenuli na put prema Popovači.