Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak 7 utemeljitelja Reda Slugu BDM; Darko
Utorak Šimun; Gizela; Bernardica
Srijeda Konrad; Rajko; Ratko; Blago
Četvrtak Leon Čudotvor.; Eluterije; kv.
Petak Petar Damjanskl; Damir
Subota Katedra sv. Petra; kv.
NEDJELJA: 7. nedjelja KROZ GOD. Polikarp; Grozdan; kv.

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. veljače 2020.]
Ukratko: susreti u bolnici, novi evanđelistar, sastanak vjeroučitelja, posjet obiteljskim domovima, subotnja misa nogometaša, planovi za uređenje crkve, sličice povodom blagoslova orgulja.

1.) U četvrtak, 13. veljače, održana je mjesečna duhovna skrb za pacijente u bolnici. Ispovjedilo se 52 pacijenta, župnik se susreo sa 200 pacijenata te posjetio 11 odjela. Istaknimo da je od listopada prošle godine do danas u bolnici 230 pacijenata primilo sakramente pomirenja. U petak, 14. veljače, slavljena je sveta misa u bolnici povodom Dana bolesnika, a svetu misu je predslavio naš sisački biskup. Hvala župnom zboru na pjevanju!

2.) Danas se na svetoj misi u 11 sati svečano navijestilo Evanđelje iz novog Evanđelistara koji smo izradili povodom 75 godina župe. Evanđelistar je ukoričen u kožu i svečano ukrašen kako bi nas podsjećao na ovu važnu obljetnicu. Izradu smo platili darovima obiteljskog dara.

3.) U srijedu, 19. veljače, bit će susret vjeroučitelja s područja naše župe. Dogovorit ćemo podjelu službi kako biste od iduće nedjelje konkretnije znali za koje je područje župnog djelovanja zadužen pojedini vjeroučitelj.

4.) U subotu, 22. veljače, od 9:30 sati, imat ćemo dopodnevni organizirani posjet obiteljskim domovima. U 9:30 sati će djeca i mladi sudjelovati na svetoj misi, nakon mise peći će kolačiće, a posjet domovima je planiran od 11 do 12 sati. Svi će obiteljski domovi biti obaviješteni. Molimo djecu i mlade da dođu u 9:30 sati.

5.) U subotu, 22. veljače, u 9:30 sati, bit će sveta misa povodom Katoličke malonogometne lige koja se odvija u OŠ Zorke Sever. Na svetoj misi će sudjelovati nogometaši s područja naše Biskupije. Dođite!

6.) Grad Popovača objavio je natječaj za financiranje javnih potreba. U planu je da na natječaj prijavimo nekoliko projekata vezanih za uređenje župne crkve, a o svemu ćete biti uskoro obaviješteni.

7.) Na kraju svete mise, na izlazu iz crkve, ministranti će vam podijeliti svete sličice povodom današnjeg dana. Neka vas ove sličice podsjećaju na događaj blagoslova orgulja!