Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak STEPINĆEVO; Vjekoslav
Utorak GOSPA LURDSKA; Dan bolesnih
Srijeda Eulalija; Melecije, Zvonimir
Četvrtak Katarina Ricci, Božidara
Petak Valentinovo; Valentin; Zdravko
Subota Klaudije K; Vltomlr; Onezim
NEDJELJA: 6. nedjelja KROZ GOD. Julijana; Onezim; Miljenko

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 9. veljače 2020.]
Ukratko: postavljanje atrija, uređenje ukrasa i spremišta, pripreme za blagoslov orgulja, poklon župe za bogoslove, susret mladih.

1.) Završava se postavljanje atrija crkve. Konstrukcija je drvena, a na vratima će biti velike staklene površine. Tijekom tjedna ulaz je s bočne strane. Nedjeljom će prednja vrata biti otvorena. Izrada atrija je bila planirana prošle godine, a ove godine su postavljena Cjelokupnu izradu platio je Grad prošle godine te im zahvaljujemo na tome.

2.) Hvala svima koji su u utorak sudjelovali u raskićivanju i spremanju božićnih ukrasa. Na žalost, trebamo bolje pospremiti ukrase u spremište kako bismo oslobodili više mjesta. To ćemo učiniti krajem ovog mjeseca.

3.) Blagoslov orgulja: nedjelja, 16. veljače 2020. u 11 sati. Iduće nedjelje bit će prema rasporedu tri mise (8:00, 9:30 i 11:00). Misa u 9:30 bit će bez propovijedi. Sakristija za biskupa, svećenike i bogoslove bit će za misu u 11 sati u pastoralnom centru.
Tko želi, neka ispeče kolače. Kolače donosite u nedjelju u DVD prije svete mise u 11 sati. Pripremanje DVD-a i čišćenje crkve bit će u subotu u 17 sati.

4.) Našim bogoslovima Jurici i Franu koji će u nedjelju postati kandidati Sisačke biskupije za svećenički red pripremili smo župni dar. Na poklon od župe svaki će dobiti reverendu, tj. crnu haljinu, koju nose za liturgijska okupljanja. Reverende su kupljene vašim obiteljskim darom za vrijeme blagoslova obitelji.

5.) Od 8. do 10. svibnja je Susret hrvatske katoličke mladeži. Pozvani na susret su mladi od osmog razreda do 30. godine. Prijavljujte se porukama na župni mobitel. Putovali bismo s župom Voloder. Prijave su do sredine ožujka. Svi koji se prijave, osiguran im je smještaj u Zagrebu, majice i sudjelovanje na svim događanjima. Prvi naš župni susret za zainteresirane mlade bit će u drugoj polovici veljače.