Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Fabijan i Sebastijan
Utorak Agneza; Janja; Neža
Srijeda Vinko đakon i muč.; Vinka
Četvrtak Emerencijana, Milka; Vjera
Petak Sv. Franjo Saleškj; Bogoslav
Subota Obraćenje Sv. Pavla; Ananija; Henrik
NEDJELJA: 3. nedjelja KROZ GOD. Timotej i Tit; Bogoljub; Tješimir

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. siječnja 2020.]
Ukratko: isporuka božićnih paketa, ispovijed u kući, darivanje u ispovijedanju, naknadna ispovijed, svete mise u tjednu, blagoslov kleti.

1.) U ponedjeljak, 13. siječnja, isporučeni su božićni paketi pacijentima na pet odjela forenzike i II.b odjel. Podijeljeno je 200 paketa pacijentima. Rekli smo im da su paketi dar župnog caritasa i posebne brige koju vjernici Popovače iskazuju pacijentima.

2.) Završena je ispovijed po kućama. Svakog vjernika je župnik telefonski obavijestio o dolasku. Posjetio je oko 200 vjernika, velik dio ispovjedio, pričestio i udijelio bolesničko pomazanje. Ispovijed u kući je složen sustav župne skrbi za svakog vjernika koji ima neki razlog zašto se ne može ispovjediti u crkvi. Iskazujemo posebnu radost onim vjernicima koji su se odlučili ispovjediti nakon dugog niza godina!

3.) Upozoravaju se vjernici da tijekom ispovijedi u kući ne daruju župnika nikakvim novčanim prilozima jer je župnikova dužnost barem dvaput godišnje obići one koji do crkve iz nekog razloga ne mogu.

4.) Naknadna ispovijed u kući za one koji su bili odsutni (zbog liječenja u bolnici i slično) bit će u petak, 24. siječnja. Vjernici koje će župnik posjetiti bit će ponovno telefonski obaviješteni. Posjete će biti od 14 sati do 18 sati.

5.) Ovaj tjedan su u tjednu svete mise u utorak i petak u 18:30 sati. Od idućeg tjedna svete mise u tjednu prema starom rasporedu (od utorka do petka u 18:30 sati).

6.) U subotu, 26. siječnja, u dopodnevnom terminu bit će blagoslov kleti za one vinogradare koji su se prijavili. Ove godine sastavit će se popis kleti za blagoslov.