Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak SV. KVIRIN SISAČKI, zaštitnik biskupije
Utorak sv. Bonifacije, Valerija, Zdravka, Franko, Darinka
Srijeda sv. Norbert, Neda, Klaudije, Paulina, Aleksandra
Četvrtak: Robert, Sabinijan, Radoslav
Petak: SVETKOVINA PRESVETO SRCE ISUSOVO
Subota: Bezgrešno Srce Marijino
NEDJELJA: 10. NEDJELJA KROZ GODINU

Ovaj tjedan sv. Mise u župi od 03. do 10. lipnja 2018. godine

 

Dan

 

Vrijeme

Nakana

  Ponedjeljak     nema mise
  Utorak   19 sati +iz ob. Šlibar i Bukal
  Srijeda   19 sati +
  Četvrtak   19 sati +Kristijan Manhard
  Petak   8 sati +
  Subota   8 sati +
  Nedjelja - 10. NKG   8 sati +
  (10.06.2018.)   9.30 sati +
      11 sati pro populo

 

ŽUPNA KATEHEZA (ŽUPNI VJERONAUK)

PRVOPRIČESNICI   u petak 11 ili 15 sati
KRIZMANICI   u petak 9 ili 16 sati (A smjena subotom u 10 sati)
SEDMI RAZRED   u petak 10 ili 17 sati

Nema radionice za odrasle u ponedjeljak

 

3. Nacionalni susret Hrvatski katoličih obitelji u Splitu -Solinu 15.-16. rujna 2018.

08.06.2018.g. s početkom u 19.30 h u Voloderu povodom nadolazećeg blagdana zaštitnika župe Voloder - sv. Antuna Padovanskog održat će se koncert duhovne glazbe pod nazivom "Ljiljani - pjesma za nebesa" na kojem će nastupiti crkveni zborovi djece i mladih s područja Sisačke biskupije, ali i šire. Kao gosti večeri pojavit će se pater Ivan Dominik Iličić, OP koji će održati svoje svjedočanstvo preobraćenja i vjere te nakon toga slijedi duhovni glazbeni program pjevačice Ivane Marić.

● Prije koncerta održat će se sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Voloderu u 18.00 h.

● Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje bez obzira na dob da se pridruže događaju i svojim dolaskom uljepšaju ovu večer slavljenja i hvaljenja Boga

 

KVIRINOVO 2018. u ponedjeljak 4. lipnja u 11 sati Misno slavlje predvodi ndbiskup Đuro Hranić. Procesija od sisačke katedrale do bazilike započinje u 10 sati. Devetnica je od četvrtka 26. svibnja do 3. lipnja u 19 sati sv. misa. Pola sata prije krunica i mogućnost ispovijedi.

 

Nedjelja, danas, proba sva tri zbora - dječji, mladi i mješoviti u 18.00 za nastup u Voloderu i na utrci.

četvrtak,u 19.30, sastanak uoči nadolazećih aktivnosti i Alojzijeva, za sve članove pastoralno ekonomskog vijeća te svih suradnika i aktivnih članova zajednica.

 

VIKEND ZAHVALE

Petak, u Voloderu misa u 18.00, koncert na pozornici Voloderskih jeseni, Ljiljani, pjesma za nebesa. Gosti su pater Ivan Dominik Iličić i pjevačica Ivana Marić

Subota, povodom Dana grada i našeg zaštitnika, organizira se utrka.
15.00 dječja utrka, prijave prije utrke.
17.00 humanitarna utrka Trčimo svi za Marijine obroke(možete doći i šetati, rolati, voziti se bitno je sudjelovati), dobrovoljni prilozi primaju se na info štandu gdje će se dobiti i startni brojevi.
19.00 glavna utrka

 

Nedjelja, MISE ZAHVALNICE za školsku i akademsku godinu u 8, 9.30 (program će pripremiti djeca i dječji zbor) i 11.00.

u 18.00 pozivamo sve aktivne članove iz svih zajednica na druženje( svi zborovi -jutarnji, dječji, mladi i mješoviti), kreativna radionica djeca, mladi i odrasli, dramska, ministranti, čitači dječja i odrasla skupina, caritasovi volonteri, župni vijećnici. članovi udruge Obzorja nade, te članovi molitvenih zajednica.

 

Kao što se vidi; orgulje koje smo kupili, (presložili, restaurirali novi umjetnički okvir i ormar napravili), tj. sada su dobile svoj konačni oblik, treba još nešto detalja urediti (bojenje cijevi, i obući sviraonik) a kad bi bilo dovoljno velikih kumova onda bi kupili novi sviraonik. Hvala Bogu što su već počeli kumovi davati za orgulje. Budući smo pri završetku radova već smo puno toga platili ali smo u velikom, velikom minusu. Pa se nadam i molim i Vas da se uključite kao kumovi koji to možete. Orgulje imaju preko 1100 cijevi. Pa svako može kumovati tj. kupiti 1 cijev. Napravio sam plan kako je to moguće. Kum se orgulja može biti: počevši od 200 kn, 50 eura, 500 kn, 100 eura, 1000, kn, 200 eura, 2000 kn, 500 eura, 5000 kn, 1000 eura, i više od 1000 eura. A već sad imamo 2 donatora s više od 1000 eura, a neki koji su dali manje a za njih je to doista znatno i puno. Ako tako i mi budemo dali znatno i osjetno dovršit ćemo to veliko djelo za crkvu i župu.

 

Zamolba za namjensku donaciju – orgulje

Poštovani,

Poštovani, u potpunoj ovisnosti o dobrim ljudima koji su voljni nesebično pomoći i time podržati naš projekt – orgulje, slobodan sam Vas zamoliti za financijsku pomoć.
Za župu je to vrlo velik izdatak za koji ni višegodišnja redovna sredstva ne bi bila dostatna.
Molimo Vas stoga za pomoć kako bi mogli dovršiti to veliko djelo za crkvu i župu.
Sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun župe Popovača broj (U PBZ): HR47 2340009 1100182889

Zahvalna srca zazivljem na Vas Božji blagoslov!