Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Abel; Valerija; Zdravka
Utorak Gospa Loretska; Julija
Srijeda Damaz; Damir; Sabin; kv.
Četvrtak Gospa Guadalupska
Petak Sv. Lucija; Jasna; Svjetlana; kv.
Subota Ivan od Križa; Špiro
NEDJELJA: 3. Ned. Došašća; Irenej, Kristina; Darija

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 8. prosinca 2019.]
Ukratko: detaljan popis obitelji, knjiga bolesnika, sličice za bolesnike, rezultati izbora caritasa, planovi „Molitva i riječ“, večernjice, susret djece za sakramente, paketi za potrebite, svetkovina Bezgrešnog, sastanak Bratovštine, krštenje 6. djeteta, izložba slika

1.) Završena je izrada detaljnijeg popisa obitelji. Hvala svima koji su sudjelovali u prikupljanju podataka! Sada je popis spreman za ovogodišnji blagoslov obitelji, a raspored blagoslova bit će u božićnom župnom listiću.

2.) Završen je upis podataka u prvu sustavnu knjigu bolesnika. Upisani su proviđeni bolesnici od 2002. godine, ukupno je zapisano 1345 proviđenih. U tu knjigu nastavljamo upisivati sve bolesnike. Hvala osobi koja je popise prepisala.

3.) Ovaj tjedan izradili smo svete sličice za bolesnike koji primaju sakramente u trenucima nemoći. Naklada je 1.500 primjeraka. Na poleđinu sličice upisuju se podaci o bolesniku te koje je sakramente u trenutku nemoći primio. Osobito će ove sličice biti korisne za bolničke pacijente jer će njihove obitelji na jedan vidljiv način znati da im je najdraže posjetio svećenik.

4.) Održan je sastanak župnog caritasa. Izabrali smo novi Odbor. Okupila se većina članova našeg župnog caritasa pa smo tajnim glasovanjem izabrali u Odbor sljedeće članove: Marina Međimurec Čupić (voditeljica caritasa), Renata Bijelić (zamjenica voditeljice), Ivanka Burić (zapisničarka), Ljilja Parić Ivičić (blagajnica). Čestitamo!

5.) Održan je susret simpatizera zajednice „Molitva i riječ“ koja je imala seminare u našoj župi. Dogovoreni su neki planovi za ovu zajednicu zainteresiranih. Molimo sve koji su pohađali seminare, neka se jave za daljnje susrete. Uključili bi se u život župe na sljedeći način: organizacija molitvenih susreta, razmatranje Biblije, proučavanje ostavštine pokojnog mons. Ivančića i duhovna skrb za bolničke pacijente.

6.) Mješoviti zbor je samostalno otpjevao večernjicu ove subote. Čestitamo im na lijepom pjevanju. Pozivaju se svi župljani da subotom sudjeluju u molitvi večernjice! Jučer su nas obradovali mladi pjevači župnog zbora u Voloderu, a u subotu, 14. prosinca, pjevat će naš zbor mladih nakon večernjice. Pridružite se!

7.) Molimo djecu koja se pripremaju za sakramente da ovaj tjedan održimo sljedeće susrete: proba pjevanja za večernjicu, izrada jaslica. Prvopričesnici neka dođu u subotu u 17:30 sati u dvoranu za probu pjevanja. Krizmanici neka dođu u četvrtak u 18 sati za izradu jaslica.

8.) Početkom ovog tjedna dolaze paketi za potrebite koje smo otkupili iz biskupijskog caritasa. Stoga, ovaj tjedan bit će predaja paketa na kućne adrese potrebitima, a podijelit će ih članovi župnog caritasa. Posjetit će se ovaj tjedan i nemoćni župljani, molimo starije osnovnoškolce i mlade da se jave za posjete bolesnicima. U nedjelju, 15. prosinca, milostinja je namijenjena za caritas. Iznos koji prikupimo objavit ćemo na IV. nedjelju došašća.

9.) U ponedjeljak, 9. prosinca, na svetoj misi zornici, proslavit ćemo svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. U srijedu, nakon svete mise zornice, bilo bi druženje. Molimo vjernike IV. grupe za organizaciju kuhanja.

10.) U četvrtak, 12. prosinca u 19 sati, bit će sastanak Bratovštine. Pozvani su članovi i svi koji su zainteresirani. Podsjećamo da su 5. i 6. prosinca, članovi Bratovštine, povodom sv. Nikole, posjetili župljane koji su redovito išli na misu, a sada zbog nemoći to ne mogu.

11.) U subotu, 14. prosinca, našu će župu posjetiti otac biskup. Krstit će šesto dijete obitelji Lukšić. Čestitamo roditeljima!

12.) U nedjelju, 15. prosinca, nakon svete mise u 11 sati, bit će otvorenje likovne izložbe članova Moslavački štrk pod nazivom „Izvor ljubavi“. Izložba je u župnoj dvorani, dođite.