Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Franjo; Mamerto
Utorak SV. LEOPOLD MANDIĆ; Pankracile; Svevlad
Srijeda GOSPA FATIMSKA; Servancije
Četvrtak Matija apostol; Matko, Mate
Petak Izidor; Sofija; Sonja
Subota Ivan Nepomuk; Andrija B.
NEDJELJA: 6. Uskrsna Paškal; Paško; Gizela

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 10. svibnja 2020.]

Preventivne mjere: sve preventivne mjere ostaju i ovaj tjedan. Držite se plana dolazaka na svetu misu u tjednu. Ispovjedite se prije svetih misa, osobito to učinite u tjednu kada je manja gužva. Nedjeljom u crkvu ulazimo 5 minuta prije svete mise, u tjednu možete ući i ranije. Tko želi nedjeljom nakon svete mise dezinficirati klecala, neka ostane nakon svete mise.

Radno vrijeme ureda: prema uredovnom vremenu, od utorka do petka, od 19 do 19:30.

Uređenje okoliša: porušano je crnogorično drveće. Od ponedjeljka kreće akcija vađenja panjeva i oranje za nove gredice na koje ćemo posaditi mediteransko bilje. Nabavljeno je 160 sadnica lavande, smilja, kadulje i ružmarina. Tko želi pomoći u sadnji, neka se javi.

Svibanjske pobožnosti: započinju 19. svibnja. Napominjemo da pobožnosti nećemo imati nedjeljom.

Nedjeljna milostinja: možete je ubaciti u donju škrabicu na ulazu u crkvu.

Oglasne ploče: stavljene su druge oglasne ploče. Sada informacije pročitajte s ploče koja se nalazi na kamenom ulazu u crkveno dvorište. Dvije oglasne ploče su i kod župnog ureda.

Podbrđe (kapela): zatvoreno je okno za ulazak na zvonik, popravljena su ulazna vrata. U naredno vrijeme imat ćemo još nekoliko akcija uređenja kapele. Proslavu sv. Florijana imat ćemo kada preventivne mjere protiv virusa još više popuste.

Župni vjeronauk: djeca 2., 3., 7. i 8. razreda uskoro započinju župni vjeronauk. Termini su prema starom rasporedu, petkom. Prije svete mise prvopričesnici, poslije svete mise krizmanici. Svi su obvezni biti toga petka na misi. Na nedjeljnim misama su dužni biti od 17. svibnja, a vjeronauk započinje 22. svibnja.

Župni listić: dobili ste na svoje adrese. Ako niste dobili, uzmite u crkvi. Odredbe i preventivne mjere u listiću vrijede dok drugačije ne pročitate u župnim obavijestima. Redovito pratite župne obavijesti tijekom ovog vremena.