Ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak Kvirin Bogoljub, Leonard
Utorak Benjamin; Amos; Ljubomir; Natalija
Srijeda Hugo; Teodora; Anastazije
Četvrtak Franjo Paolskl; Dragoljub
Petak Siksto; Krest; Svevlad
Subota Izidor Seviljski; Žiga; Strahimir
NEDJELJA: CVJETNICA Vinko Ferrerskl; Berislav

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, Cvjetnica-Uskrs] #ostanidoma
Ukratko: radno vrijeme ureda, Cvjetnica, Uskrs, otvorena crkva, pomoć starijima, sprovodne mise, vjernici u izolaciji/karanteni, caritas, milostinja za BiH, crkvena zvona, misne nakane, krštenja/vjenčanja.

Radno vrijeme za telefonske pozive na broj 099/354-0453: od ponedjeljka do subote od 10 do 11 sati, od utorka do petka od 19 do 19:30 sati. Dolasci u župni ured su zabranjeni.

Cvjetnica: Maslinovu grančicu možete uzeti ispred crkve (4. i 5. travnja). Po grančicama nemojte prebirati koje vam se sviđaju nego uzmite prvu i samo jednu koju dotaknete. Grančice preuzimate besplatno. Grančice će biti blagoslovljene. Stigle su dobrotom vjernika iz Sutomišćice s otoka Ugljana.

Uskrs: Povodom svetkovine Uskrsa moći ćete ispred crkve preuzeti svijeće (od 12. do 19. travnja). One nas podsjećaju na Krista koji je Svjetlo svijeta i Spasitelj svega čovječanstva. Svijeće će biti blagoslovljene u subotu. Preuzimate ih besplatno. Zapalite ih za vrijeme svojih obiteljskih obroka.

Otvorena crkva: Od sada je crkva za vjernike otvorena cijelog dana, ali tako da su otvorena velika vrata te možete stajati u ostakljenom prostoru predvorja crkve. Presveto će biti izloženo tijekom cijelog dana za osobnu molitvu.  Nastavljamo dezinfekciju crkve i ulaznog prostora kao i do sada.

Pomoć starijima: Javite se ako vam trebaju namirnice ili lijekovi. Dostavljamo sljedeće namirnice: kruh, mlijeko, riža, ulje, tjestenina, konzerve (riba ili mesni narezak) i sapun. Napominjemo da vam ne dostavljamo što poželite nego što imamo pripremljeno! Ako je potrebno donijeti vam lijek iz ljekarne, navedite župniku matični broj osiguranika (MBO) koji piše na zdravstvenoj iskaznici.

Sprovodne mise: Svi sprovodi tijekom pandemije virusa su bez sprovodnih misa. One će biti kada pandemija prođe na sljedeći način: slavit ćemo zajedničku sprovodnu misu u jedan petak. Na tu misu ponesite lampaše (a moći ćete ih uzeti i ispred crkve), molit ćemo za sve pokojne koji su umrli u našoj župi za vrijeme pandemije, a nakon svete mise uputit ćemo se na grobove tih preminulih i izmoliti molitve. Pozivamo da ovu informaciju prenesete rodbini preminulih kako bi svi koji nisu prisustvovali sprovodu mogli na ovakav dostojanstven način ispratiti pokojnike. Imena svih pokojnika i datum dogovorene mise bit će navedeni u župnom listiću nakon pandemije.

Posjete vjernicima u izolaciji/karanteni: Župnik ne posjećuje osobe koje su u izolaciji ili karanteni! Ukoliko trebate duhovnu pomoć, obratite se pozivom na župni mobitel u dogovoreno radno vrijeme (od ponedjeljka do subote, od 10 do 11 sati).

Caritas: U pripremi su paketi za potrebite.

Platnene maske: Možete ih uzeti na ulazu u crkvu. Budite razboriti, mislite i na druge, nemojte uzimati više od jedne maske. Hvala članicama kreativne radionice na izradi maski! Prihod od prodaje namijenjen je za potrebe caritasa.

Milostinja za BiH: Dana 15. ožujka milostinja je bila za Crkvu u BiH. Prikupili smo 800 kuna.

Crkvena zvona: Uslijed potresa pokvarilo se veliko zvono pa sada zvone dva od tri zvona.

Upisane misne nakane: Sve što ste upisali, odgađa se dok pandemija ne prođe. Ukoliko ste uplatili taksu nakane, povrat sredstava možete zatražiti kada se stanje smiri.

Obredi krštenja/vjenčanja: Svi termini vjenčanja ili krštenja koji trebaju biti dok traje pandemija virusa bit će odgođeni. Javite se kada prođe ovo stanje da dogovorimo nove termine.